Akadálymentes szabadság

Kirándulás Jasnajban kerekesszékkel megközelíthető

Jasná Szlovákia egyik legnépszerűbb úti célja, akár nyáron, akár télen. Ugyanakkor nem csak a síelés, túrázás szerelmeseinek, hanem az akadálymentesített kirándulást tervezőknek is ideális hely.

Javasoljuk, hogy próbálja ki akadálymentes felvonónkat is, amely a Fehér Zarándoklattól a Rotundáig visz. A lélegzetelállító kilátás és a remek ételek kellemesebbé teszik a forró nyári napokat.

És ne feledkezzünk meg olyan rendezvényeinkről sem, mint a Banditák a Priehyby pásztorkunyhónál vagy a Heted 7 országon túl.

A nyár folyamán különféle látnivalók és rendezvények várják Önt, melyeknek köszönhetően élvezheti a szórakozást a friss levegőn, vagy kirándulást akadálymentes felvonóval, vagy Szlovákia legmagasabb hegyi kunyhójával - Priehyba pásztorház.

A központ rengeteg könnyen hozzáférhető járdát kínál, amelyek minden korkategória és fizikai kondíció számára érvényes. A gyönyörű természeti tájakat kényelmes séták közben csodálhatják a Verbici-tó körül, vagy szelíd erdei ösvényeken. Az útvonalak jól vannak jelölve és biztonságosak, ami kényelmes és kellemes turisztikai élményt garantál. Ezen túl, Jasnában különböző pihenőzónákat is megtalálnak valamint piknik-helyeket, ahol megpihenhetnek és energiát tölthetnek. Gyermekes családok és idősebb emberek számára ezek az igénytelen kirándulások ideális lehetőségek arra, hogyan élvezhetik a tátrai természet gyönyörűségeit túlterhelés nélkül. Elindulhatnak könnyebb sétákra a völgyekben vagy igényesebb hegyi csúcsokra való felmenésekre.

Hátsó behavazási tavak
Az egyszerű séta 3 behavazási tó körül gyönyörű kilátásokat kínál a hegyekre úgy a téli, mint a nyári szezonban. A tavacskák a központban találhatók és a Grand Jasná szállodától a Liptov szálloda körül juthatnak el hozzájuk. 

Verbici-tó 
A Verbici tó egy festői hegyi tó, amely nyugodalmas környezetet kínál kutyával való sétákhoz. A tó körül egy kényelmes turistaútvonal vezet, amely szülők számára is alkalmas terep-babakocsival, vagy kevésbé igényes turisták és kutyáik számára. Sétát követően megállhatnak a padok egyikén és élvezhetik a környező természet szépségét.

 

Megszállhat a Hotel Grand Jasná vagy a Hotel Tri Studničky, amelyek kerekesszékesek számára készültek.